pere cu parmigiano reggiano
Pere cu Parmigiano Reggiano

Ingrediente
O para coapta // 50g parmigiano Reggiano // 4-5 frunze de menta proaspata // Otet balsamic

Mod de preparare
Decojiti para si taiati-o in felii. Aranjati pe o parte a platoului in care veti servi feliile de para intr-un evantai Taiati cubulete Parmigiano Reggiano si aranjati-le pe cealalta parte a platoului. Turnati cateva picaturi de otet balsamic pe fiecare cubulet de Parmigiano Reggiano. Decorati cu frunze de menta.
Farfalle cu somon
Farfalle cu somon

Ingrediente
400 g file de somon, 2 linguri suc de lămâie, 1 ceapă mică, 2 legături arpagic, 400 g farfalle, sare, 1 lingură ulei de măsline, 200 ml smântână, piper

Mod de preparare
Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucă­tărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Spălaţi arpagicul, apoi tăiaţi-l ine­le.Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. încingeţi uleiul într-un vas şi căliţi ceapa. Adăugaţi bucăţile de peşte şi prăjiţi-le cu grijă. Adăugaţi su­pa şi smântână. Fierbeţi totul înăbuşit, la foc mic, circa 10 minute.Scurgeţi pastele bine. Adăugaţi inelele de arpagic în sos şi condimentaţi bine. Serviţi totul alături de farfalle şi ornaţi după cum doriţi, eventual cu firişoare de arpagic.
Supa cremoasa cu pui si branza Brie
Supa cremoasa cu pui si branza Brie

Ingrediente
450ml lapte, 100ml smantana Gran Cucina, 600ml supa concentrata de pui, 1 piept pui fiert si taiat fasii, 2 linguri faina, 2 linguri unt, 2 catei usturoi, 100g frunze spanac rupte in bucati, 1/2 ardei gras tocat, 1/2 ceapa tocata marunt, 2 linguri ulei de masline, 200g branza Brie taiata in bucati

Mod de preparare
Caleste ceapa si ardeiul in ulei incins, pe foc mediu, cu putina sare, timp de 6-8 minute, pana cand se inmoaie. Adauga spanacul si usturoiul tocat marunt. Apoi untul si odata ce se topeste pune si faina, amestecand repede. Pune fasiile de pui, laptele si supa concentrata. Lasa totul sa dea in clocot si abia apoi bune bucatile de Brie, amestecand pana cand se topesc. Incorporeaza smantana si lasa supa sa dea in clocot la foc mare, amestecand din cand in cand pentru ca branza sa nu se lipeasca de baza oalei. Odata ce a dat in clocot, lasa focul mic si acopera cu un capac. Fierbe-o timp de 25-30 de minute si serveste-o fierbinte.
Cheesecake cu ricotta si mascarpone
Cheesecake cu ricotta si mascarpone

Ingrediente
Baza:180 g biscuiti gen petit beurre (populari) ;180 g unt jagger 82% ;1 ou (facultativ).Crema:3 oua;250 gr. ricotta galbani;250 gr. mascarpone galbani ;1 lingura de faina;120 gr zahar;1 plic de vanilie;coaja rasa de la o lamaie. Ornat: 300 gr. marmelada de afine sau fructe de padure ,caise, piersici, prune (de preferat sa fie mai acrisoara)

Mod de preparare
Se mixeaza bine biscuitii pana devin ca un pesmet. Se amesteca cu untul topit pe bagno maria sau microunde. Se pune si oul ,se amesteca bine. Daca vreti puteti elimina oul. Intr-o tava rotunda , diametru 22-24 cm tapetata cu hartie de cuptor, se pun biscuitii . Se niveleaza si preseaza uniform cu o lingura . Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema. Pentru crema se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ,se adauga ricotta, mascarpone ,faina, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se bat spuma albusurile si se adauga peste crema de ricotta si mascarpone. Se amesteca incet, pana se incorporeaza bine. Se pune crema peste stratul de biscuiti , se intinde bine pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incalzit ,la o temperatura de 180°C, circa 30-40 minuti , la zona din mijloc a cuptorului. Cand crema de branza se vede intarita si de culoare galbui -aurie (posibil sa se crape putin) este gata si se scoate din cuptor. Asa calda cum este, se intinde marmelada uniform deasupra. Daca marmelada este mai tare si ca sa o intindeti mai usor, o puneti pe foc cu un strop de apa, asa se inmoaie putin. Cand se raceste de tot ,se conserva la rece pana a doua zi sau minim 4-5 ore.
Sandviș cu brânză chevre, roșii cherry și cimbru
Sandviș cu brânză chevre, roșii cherry și cimbru

Ingrediente
75 grame de brânză chevre;două ciorchine pline ochi de roșii;2-3 linguri ulei de măsline;puțină sare;puțin cimbru proaspăt

Mod de preparare
Se taie baghetele-n jumătăți, pe orizontală și se ung cu puțin ulei de măsline pe ambele jumătăți. Și pe cate una dintre jumătăți se pun apoi feliuțe de branză, jumătăți de roșii și se presărat apoi cimbru și sare.Se incinge cuptorul la 200 de grade și se da jumătățile de baghete pline cu ingrediente la copt pentru 15 minute. După aceste prime 15 minute, se pune și capacul sandvișurilor și se mai lasa la cuptor circa incă 5 minute.